Bihor: primăria Oradea dorește realizarea unei păduri urbane pe o suprafață de 6 ha

Paul

Conducerea primăriei Oradea a anunțat un proiect prin care se dorește realizarea unei păduri urbane pe o suprafață de 6 ha. Zona vizată unde va fi realizată pădurea pe trei zone este malul stâng al râului Crișul Repede.

Trei zone au fost identificate în perimetrul râului Crișului Repede. Reprezentanții administrației locale din Oradea au precizat că o zonă va fi malul râului; apoi pădurea urbană unde va exista un parc de aventură, teren de joacă pentru copii, teren de sport, dar și multe altele; precum și o zonă mixtă care va beneficia de un turn de observație, spațiu de socializare cu locuri de șezut, zone de picnic, dar și un amfiteatru pentru diverse evenimente.

Primăria Oradea va dota zonele cu mobilier urban, anume coșuri de gunoi, bănci, corpuri de iluminat, pergole, toalete ecologice, dar și echipamente pentru parcul de aventură.

De asemenea, este prevăzută și o alee destinată pietonilor și bicicletelor care va străbate întregul parc. Aceasta se alătură proiectului primăriei de a realiza o rețea verde pe întreaga suprafață a orașului.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul