Bihor: primăria Oradea dorește să realizeze un parc în Cartierul Nufărul – investiție de peste 5 milioane lei

Paul

Conducerea primăriei Oradea a anunțat că un teren în suprafață de 8099 mp din Cartierul Nufărul va fi transformat într-un parc de cartier, dar se va realiza și o parcare cu 73 de locuri de parcare. Investiția totală va fi de peste 5 milioane lei, execuția lucrărilor fiind de 5 luni.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Amenajare parc și parcare str. Romer Floris” au fost aprobați de către Consiliul Local al primăriei Oradea.

Parcarea va fi realizată pe o suprafață de 3.617 mp, iar parcul va fi situat pe o suprafață de 4.482 mp, acesta urmând să aibă funcții de recreere și odihnă, de socializare, spațiu de joacă pentru copii, dar și activități dinamice de exterior pentru sport, au adăugat reprezentanții administrației locale din Oradea.

Proiectul face parte din Strategia primăriei de a transforma municipiul într-unul verde, aceasta fiind elaborată pentru perioada 2020 – 2030.

„În ceea ce privește amenajare peisagistică, se vor păstra 12 exemplare de arbori și pomi frunctiferi existenți pe amplasament și se va competa fondul plantat cu 113 arbori din specii foioase și conifere, adaptate la clima locală, cu diversitate ornamentală: arțari, mesteceni, cedri, ginkgo, magnolii, meri ornamentali, pini, brad argintiu, tei, etc”, a precizat conducerea primăriei Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul