Bihor: primăria orașului Ștei a primit finanțare pentru realizarea unui parc fotovoltaic

Paul
Iulian Balaj și Sebastian Burduja
Iulian Balaj și Sebastian Burduja

Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea celui de-al doilea parc fotovoltaic. Edilul a precizat că obiectivul este finanțat prin Fondul de Modernizare.

„Această investiție, prin care primăria Ștei construiește în oraș al doilea parc fotovoltaic, vine în completarea primului proiect câștigat, care este în faza de finalizare, cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare”, a transmis Iulian Balaj.

„Până la sfârșitul lunii februarie primăria noastră va lansa licitații de achiziție publică a constructorilor pentru reabilitarea termoenergetică la toate clădirile instituțiilor publice din oraș (clădirile școlilor, spitalului, primăriei).

Pentru toate acestea avem contracte de finanțare semnate din bani europeni, PRIN PROGRAMUL PNRR și la toate acestea vom folosi pompe de căldură și energia termică a apei geotermale din cele două foraje ale orașului.

Tot prin acest program, se va lansa, în cursul lunii februarie, licitația pentru desemnarea constructorilor și vor fi reabilitate 10 blocuri de locuințe rezidențiale.”, a adăugat edilul liberal.

Sursa: Iulian Balaj

Distribuie articolul