Bihor: primăria Ștei finalizează reabilitarea străzii Crinului și a depus un nou proiect pentru infrastructura rutieră

Paul

Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, a anunțat că proiectul care prevede reabilitarea străzii Crinului se apropie de finalizare, iar administrația locală pe care o conduce a depus un nou proiect pe infrastructură rutieră.

Liberalul a precizat că s-au efectuat lucrări de relocare a sistemului de canalizare, urmând introducerea rețelei de gaz și realizarea branșamentelor pentru fiecare solicitant. De asemenea, edilul a subliniat necesitatea modernizării străzii Crinului, deoarece nu era o construcție conform normelor, fiind afectată de introducerea rețelelor de gaz și canalizare.

S-a finalizat turnarea primului strat de asfalt, urmând să fie așternut stratul de uzură, realizându-se și canalul pluvial.

Un nou proiect pe infrastructură rutieră, depuse de primăria Ștei prin Programul Operațional Regional

Edilul liberal a specificat și depunerea unui nou proiect pe fonduri europene care prevede reabilitarea infrastructurii rutiere. Acesta urmează să fie depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional.

„În cartierul Stadionului Minerul celelalte străzi sunt cuprinse într-un proiect pe fonduri europene, care a fost depus recent prin POR și cuprinde aproape toate străzile din oraș care au rămas nereabilitate.

“Sistem inteligent de transport urban, parte a tranziție către o economie cu zero emisii dioxid de carbon” este denumirea acestui proiect, care include, pe lângă reabilitarea infrastructurii rutiere și realizarea unui drum de legătură între orașul Ștei și Parcul Industrial, dar și achiziționarea a trei miniautobuze electrice de dimensiuni mici”, transmite Iulian Balaj.

Sursa: Iulian Balaj

Distribuie articolul