Bihor: primăria Ștei reabilitează cu fonduri europene clădirile comuniste pentru a dezvolta turismul. Investiții de peste 28 milioane lei

Primăria orașului Ștei, condusă de Iulian Balaj, a obținut finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor din perioada comunistă cu scopul de a dezvolta turismul. Acest proiect valoarează 16.640 euro, dar administrația locală reabilitează și alte clădiri, suma totală a acestora fiind de peste 28 de milioane de lei.

Primăria Ștei are în vedere și reabilitarea Palatului Administrativ, Casei de Cultură, Spitalului Orășenesc și bazei sportive.

„Toate aceste clădiri au o decorație elegantă ce etalează coloane, frontoane și baluștri de inspirațiue neoclasică. O piesă importantă este Fântâna cu Lei, ce deschide axa magistralei pietonale numite în perioada socialistă V. I. Lenin”, transmite Primăria Ștei printr-un comunicat de presă.

De asemenea, peste 28 de milioane de lei au fost investiți în reabilitarea clădirilor și străzilor construite în perioada sovietică a orașului, banii fiind proveniți din Programul Operațional Regional.

Sursa: ebihoreanul.ro / Primăria orașului Ștei

Leave a Comment