Bihor: primarul Florin Birta a primit vizita unei delegații din partea Corului Național în Oradea

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” împlinește 60 de ani de la prima repetiție, marcând acest eveniment la un spectacol susținut în cadrul Turneului „Săptămâna Patimilor”. O delegație din partea acestui cor a fost în vizită în Oradea, acolo unde au fost primiți de primarul Florin Birta și viceprimarul Antonia Nica.

„Ne bucurăm că ați ales Oradea ca fiind unul dintre cele șapte orașe în care să susțineți un spectacol înainte de Sărbătoarea Învierii Domnului, mai ales că mâine, chiar în ziua concertului, sărbătoriți șase decenii de la prima repetiție a corului. Orașul nostru are toată deschiderea pentru a găzdui astfel de evenimente culturale, căutate din ce în ce mai des de locuitori”, transmite Florin Birta.

„De câțiva ani deja, Madrigalul, prin Programul Național Cantus Mundi, motivează, educă, susține și încurajează fenomenul muzical coral și de educație muzicală, venind în întâmpinarea profesorilor de muzică și a dirijorilor. Mâine vom vedea în concertul propus și 180 de copii ce vor cânta alături de dumneavoastră, fapt ce le va influența, într-un fel sau altul, percepția față de cor, coralitate, echipă, un singur suflu. Ne bucurăm că existați, că v-ați reinventat astfel încât să apropiați și mai mult iubitorii de muzică și de frumos de tot ceea ce înseamnă cântul coral și nu numai. Vă prețuim și vă suntem recunoscători pentru faptul că dați sens acestui început de primăvară”, adaugă Antonia Nica.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment