Bihor: primarul Florin Birta a semnat contractul de finanțare pentru construirea Spitalului de Boli Infecțioase din Oradea – investiție de 135 milioane euro

Paul

Florin Birta, primarul municipiul Oradea, a semnat contractul de finanțare pentru construirea Spitalului de Boli Infecțioase. Investiția este în valoare de 672.473.919 lei, iar finanțarea nerambursabilă prin PNRR este de 95% din valoarea proiectului.

Edilul liberal a precizat că până de Crăciun se va anunțat câștigătorul licitației pentru construirea spitalului, iar de vara anului viitor se vor începe lucrările de execuție.

Noua unitatea medicală va avea 4 etaje, utilată cu minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă. Spitalul urmărește gruparea specialităților boli infecțioase și pneumoftiziologice la o singură unitate.

„Unitatea medicală va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).

Totodată, va exista un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale.

De asemenea, va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbarică. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC”, a adăugat conducerea primăriei Oradea.

Accesul auto va fi realizat prin realizarea unei parcări cu 175 de locuri de parcare pentru autoturimse și 139 de locuri de parcare biciclete.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul