Bihor: primarul Florin Birta s-a întâlnit cu orădenii din Ioșia pentru a discuta despre lărgirea la 4 benzi a Străzii Meșteșugarilor

Strada Meșteșugarilor din Oradea va fi lărgită la 4 benzi, având pistă de biciclete, dar și spații verzi de calitate. Primarul Florin Birta s-a întâlnit cu cetățenii locali din Ioșia pentru a discuta pe această temă.

„Primăria Oradea tocmai a demarat proiectul de extindere la patru benzi a străzii, pe tronsonul care face legătura între Calea Aradului și strada Lăpuşului, pe o lungime de 1,2 kilometri. Termenul de execuție este de opt luni.

Prin această lărgire la patru benzi, carosabilul va căpăta o lățime de 14 metri. Vor fi amenajate piste de biciclete pe fiecare sens, de 1,5 metri lățime fiecare, iar trotuarele vor avea câte 2 metri lățime. De asemenea, vor fi plantate aliniamente de arbori, pe ambele laturi ale străzii.

Pentru acest proiect, va fi reamenajată intersecția străzii Meșteșugarilor cu străzile Barcăului, în dreptul coridorului verde Barcăului”, transmite Florin Birta.

„Lucrările de lărgire la patru benzi au rolul realizării unui coridor rutier fluent și modern, în această zonă a orașului. Proiectul va fi coroborat cu cel al pasajului denivelat peste strada Ovidiu Densușeanu și calea ferată, de la capătul dinspre Centură a străzii Meșteșugarilor. Prin aceste investiții, va fi asigurat un acces civilizat al orădenilor pe autostradă.

Sunt conștient că lucrările vor aduce un disconfort riveranilor. De asemenea, știu că schimbarea profilului străzii stârnește îngrijorări și chiar nemulțumiri ale celor care locuiesc în zonă. Însă țin să îi asigur că vor simți și efectele benefice ale acestui proiect: carosabil de calitate și trafic fluent, fără ambuteiaje, parcări amenajate atât pentru spațiile comerciale, cât și pentru locuințele rezidențiale de pe stradă, piste de biciclete, precum și spații verzi de calitate, umbrite de arbori”, adaugă liberalul.

Primarul Florin Birta s-a întâlnit cu orădenii din cartierul Rogerius pentru a discuta despre viitoarele locuri de parcare

Edilul liberal al municipiului Oradea s-a întâlnit și în trecut cu cetățenii locali pentru a discuta despre chestiunile administrative privind amenajarea a 74 de locuri noi de parcare în cartierul Rogerius.

„Interesul arătat de orădeni cu ocazia întâlnirilor din diferitele zone ale orașului îmi confirmă faptul că aceștia își doresc o administrație deschisă și transparentă, în continuare.

M-am întâlnit cu orădenii din Rogerius, zona străzilor Sulfinei – Călugăreni, unde Primăria amenajează 74 de locuri de parcare în spatele Liceului Lucian Blaga, respectiv în spatele fostului Master (actualul Profi)”, precizează primarul municipiului Oradea.

Sursa: Florin Birta

Citește și Oradea: primarul Florin Birta a semnat contracte de finanțare prin PNRR care valorează peste 46 milioane de euro

Leave a Comment