Bihor: primul corp din cadrul Pieței Cetate din Oradea este realizat în proporție de 65% – investiție de peste 77 milioane lei

Paul

Conducerea primăriei Oradea a transmis că lucrările de transformare a Pieței Cetate într-un centru de afaceri cu produse agricole avansează, primul corp fiind realizat în proporție de 65%. Investiția este în valoare de peste 77 milioane lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Interreg V – A România – Ungaria.

Se lucrează la structura de rezistență a rampei și pasajului care vor asigura intrarea în parcarea subterană și se forează pentru asigurarea încălzirii clădirii cu energie geotermală, a precizat serviciul de comunicare al primăriei Oradea.

„Până în prezent au fost executate o serie de lucrări constând în: săpătură generală pentru ajungere la cota radier, turnare egalizare și radier, fundație și structură metalică hală, realizarea structurii din beton armat a corpului C1, montaj armături și cofraje pentru pereții exteriori, zidărie cărămidă, montaj profile C pe hală, lucrări de organizare de șantier precum și realizarea stației de pompare pentru rezervorul de apă”, au transmis reprezentanții administrației locale din Oradea.

„Investiția se realizează în două etape. Etapa I cuprinde amenajarea și reconstruirea halei C1, care a ars în incendiul din 2020, având o suprafață de 1.770 metri pătrați, amenajarea a 50 de locuri de parcare stradale, cu staționare de scurtă durată, construirea stației de pompare – rezervor de apă, precum și accesul dinspre bulevardul Nufărul spre Cantemir.

În etapa a doua, se va realiza o construcție nouă, care va cuprinde o parcare subterană de 161 de locuri, sector de legume-fructe cu 504 mese, sector alimentație publică, sector produse alimentare cu 34 de spații comerciale, sector produse nealimentare cu 152 de module comerciale de 6 mp, două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial agricol și birouri pentru persoanele din administrație, plus alei pietonale, spații verzi și drumuri de acces”, a adăugat conducerea primăriei.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul