Bihor: proiect în valoare de 30 milioane lei pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea noului Ambulatoriu din Aleșd

Noul Ambulator de Specialitate al Spitalului Orășenesc Aleșd va fi reabilitat, modernizat și dotat printr-un proiect în valoare de 30.000.000 lei. Contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea accesibilității serviciilor ambulatorii în orașul Aleșd” a fost semnat de primarul Ioan Todoca.

„Noua clădire va avea laborator de analize, zonă de radiologie prevăzută cu computer tomograf, aparat de radiologie şi mamograf, compartiment de recuperare şi balneologie, cabinete de medicină internă, pediatrie, ginecologie, chirurgie, neurologie, psihologie, oftalmologie, psihiatrie, diabet, endocrinologie, cardiologie şi ORL.

Viitorul ambulatoriu va fi dotat cu un ascensor panoramic pentru 8 persoane, un sistem energetic cu panouri fotovoltaice, aparat de electrocardriografe, aparat Dexxa necesar pentru evaluarea densităţii osoase, un exoftalmometru pentru endocrinologie, holtere EKG şi TA, inclusiv un fierăstrău electric folosit în amputaţii ortopedice”, transmite serviciul de comunicare al administrației locale din Aleșd.

Sursa: Primăria Orașului Aleșd

Leave a Comment