Bihor: Proiect pentru o rețea de piste de biciclete finanțat din fonduri europene

Paul

În cadrul ședinței Consiliului Județean Bihor s-a aprobat un parteneriat cu județele Alba și Cluj pentru realizarea unei rețele de piste de biciclete. Această rețea va fi realizată din fonduri europene și o să aibă scopul de a lega cele trei județe.

Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a transmis: „Condițiile de accesare a fondurilor au impus asocierea dintre cel puțin trei județe, o lungime continuă a rețelei de cel puțin 150 de km și respectarea unor direcții prestabilite prin rețeaua națională de piste aprobate prin ghidul de finanțare.”

De asemenea, liberalul a adăugat faptul că: „Rețeaua de piste ce va fi realizată de Consiliul Județean Bihor va urma două direcții:

  • Oradea – Beiuș și conectare cu județele Alba și Cluj. Traseul dintre Băile Felix și Holod ar urma să fie realizat pe rambleul liniei de cale ferată dezafectată. Vom face o înțelegere cu CFR Infrastructură pentru preluarea amplasamentelor.
  • Oradea – Aleșd și conectare cu județul Cluj. Traseul va urma cursul râului Crișul Repede, pe digurile de protecție ale barajelor din amonte de Oradea. Ar urma să semnăm un protocol cu Ministerul Energiei și cu Hidroelectrica pentru a putea folosi digurile celor trei baraje.”

Rețeaua de piste de biciclete o să aibă o lungime totală de 800 de km. În cadrul județului Bihor, rețeaua o să aibă o lungime de peste 300 km.

Sursa: Ilie Bolojan, Facebook

Distribuie articolul