Bihor: proiecte în valoare de 18 milioane pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din Ștei

Paul

Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, a anunțat două proiecte care se derulează prin PNRR cu scopul de a dezvolta infrastructura educațională a unității administrativ teritoriale. Valoarea totală a acestora este de 18.006.377 lei și vizează reabilitarea termoenergetică a Liceului Tehnologic Unirea și a Internatului, utilizând sisteme de încălzire cu energie verde.

„Liceul Tehnologic Unirea Ștei este o instituție de învățământ care în viitor va avea un rol important în dezvoltarea orașul nostru și va trebui să constituie o sursă de recrutare a resurselor umane pentru parcul industrial al orașului.

Primăria orașului nostru derulează mai multe proiecte de investiții vizând dezvoltarea infrastructurii educaționale la această școală, unde învățământul dual va trebui să devină un pilon de bază”, transmite Iulian Balaj.

„Prin două proiecte care se derulează prin PNRR, clădirea școlii(9.784.287 lei) și internatul(8.222.090 lei), se reabilitează termoenergetic, utilizând sisteme de încălzire cu energia verde.

A început construcția la sala de educație fizică școlară-proiect tip, de dimensiuni mai reduse (adaptate spațiului disponibil), care va fi finalizată în acest an, în curtea liceului, în proximitatea terenului de sport cu suprafață sintetică”, adaugă primarul orașului Ștei.

„Printr-un proiect aflat în derulare pe POR, axa 13, vor fi reabilitate până la sfârșitul acestui an, aleea de la intrare și parcul din interiorul acestei instituții.

Primăria a finalizat recent un proiect pentru digitalizarea școlilor din oraș, între care și Liceul Tehnologic Unirea, prin care toți elevii și profesorii au primit echipamente individuale IT și toate sălile de clasă au fost dotate cu logistica inteligentă”, precizează edilul liberal.

Sursa: Iulian Balaj

Distribuie articolul