Bihor: proiectul care prevede dotarea unităților de învățământ din Oradea a primit finanțare în valoare de 15 milioane euro prin PNRR

Administrația locală din Oradea obține o nouă finanțare prin PNRR. De această dată este vorba despre un proiect care prevede dotarea unităților de învățământ din municipiu. Valoarea acestuia este de 75.218.201 lei (15 milioane euro), fondurile fiind nerambursabile în totalitate. Astfel, prin acest proiect se vor dota 43 de școli, licee și grădinițe, dar și Palatul Copiilor cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice.

„Prin proiect vor fi dotate 1.275 săli de clasă și de grupă cu mobilier și materiale didactice: bănci, scaune, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi, dulapuri pentru materiale didactice și alte materiale didactice.

1.322 de săli de clasă și de grupă vor avea table interactive, laptopuri sau sisteme all-in-one pentru cadrele didactice, sisteme de sunet, camere videoconferință, imprimante, scannere documente, precum și alte dotări.

Totodată, vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale 31 de laboratoare de științe împărțite astfel: 5 laboratoare de fizică, 4 laboratoare de chimie, 2 laboratoare de biologie și 20 de laboratoare multidisciplinare (fizică, chimie și biologie)”, transmite primăria Oradea.

„33 de laboratoare de informatică vor fi echipate cu table interactive, sisteme de tip desktop cu monitor, sisteme all-in-one sau laptopuri, sisteme sunet, imprimante, camere videoconferință, router wifi și alte dotări, în timp ce 33 de cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice, inclusiv echipamente digitale pentru diferite discipline precum: limbi moderne, cabinet multidisciplinar la nivelul ariei curriculare om și societate, desen tehnic construcții și altele.

De asemenea, 42 de cabinete pentru asistență psihopedagogică vor primi mobilier specific și materiale didactice specifice inclusiv echipamente digitale, precum jocuri de dezvoltare personală și albume logopedice”, adaugă administrația locală din Oradea.

Peste 40 de proiecte pentru domeniul educației din Oradea în valoare de 80 milioane euro

Primăria Oradea are în desfășurare și finalizate peste 40 de proiecte din domeniul educației care valorează peste 80 milioane de euro.

„Până în acest moment, municipiul Oradea a derulat, prin fonduri europene, 12 proiecte de reabilitare de licee, școli și grădinițe, 2 proiecte de construire a unor grădinițe și un proiect pentru construirea campusului școlar de la Colegiul Economic Partenie Cosma.

Totodată, prin PNRR au fost semnate contractele de finanțare pentru reabilitarea a 27 de unități de învățământ. Astfel, Primăria Oradea a finalizat sau derulează peste 40 de proiecte din domeniul educației, în valoare de peste 80 de milioane de euro”, precizează serviciul de comunicare a primăriei municipalității.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment