Bihor: reprezentanții județeni și locali au participat la acțiunea de igienizare a DN1H care face parte din ”Campionatul bihorean al curățeniei”

Paul

Primul eveniment care face parte din ”Campionatul bihorean al curățeniei” a fost acțiunea de igienizare a DN1H, de la Aleșd până la Șinteu. Reprezentanții administrației județene, în frunte cu președintele Ilie Bolojan, alături de vicepreședintele Mircea Mălan, dar și reprezentanții locali ai orașului Aleșd, cât și voluntari, au participat la eveniment.

„Evenimentul a fost organizat de primăria orașului Aleșd, în parteneriat cu echipa ADI Ecolect Bihor.

La această campanie de curățenie au participat peste 150 de voluntari”, transmite primăria orașului Aleșd.

„Angajații Consiliului Județean Bihor, colegi din Ecolect Bihor, împreună cu președintele Ilie Bolojan și vicepreședintele Mircea Mălan, au participat acțiunea de igienizare pe DN1H, de la Aleșd până la Șinteu.

Au fost strânse cantități însemnate de deșeuri, de la sticle, PET-uri, hârtie, doze de aluminiu și chiar și televizoare sau cauciucuri.

În luna mai se desfășoară campania ”Luna curățeniei în Bihor”, în care se implică întreaga comunitate bihoreană, de la primării, la școli, biserici, mediul de afaceri, ONG-uri de mediu și mass-media.

Una dintre prioritățile Consiliului Județean Bihor este să facem din județul nostru un loc mai curat. Doar împreună putem îndeplini acest obiectiv”, adaugă serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

„Am adunat cantități importante de deșeuri, de la medicamente, PET-uri, sticle, televizoare, etc. Asta ne arată că încă mai avem mult de lucrat la schimbarea de mentalitate.

Acțiunea de igienizare s-a realizat în cadrul campaniei ,,Luna curățeniei în Bihor”, derulată de Ecolect Bihor și Consiliul Județean Bihor în luna mai.

Primăriile din județ care se înscriu în campanie pot câștiga 100 000 de lei pentru realizarea unui proiect verde (un parc, un loc de joacă, etc.)”, precizează vicepreședintele CJ Bihor.

Sursa: Mircea Mălan / Consiliul Județean Bihor / Primăria orașului Aleșd

Distribuie articolul