Bihor: rețelele de gaze naturale din Sânnicolau Român și Ștei au fost finalizate

Paul

Lucrările de construcție pentru rețeaua de gaze naturale din Sânnicolau Român, județul Bihor, au fost finalizate. La recepția lucrărilor a participat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, la invitația lui Dumitru Marin Munge, primarul localității.

CJ Bihor a precizat faptul că: „Proiectul a prevăzut construirea a 13 kilometri de conducte, valoarea investiției fiind de 3.044.630,49 lei, fără TVA. Din această sumă, contribuția Consiliului Județean Bihor a fost de 1 milion de lei.”

Mircea Mălan a adăugat faptul că: ,,Vreau să mulțumesc consilierilor locali care au votat pentru sprijinirea acestui proiect, domnului primar care a decis să facă parte din programul multianual derulat de Consiliul Județean Bihor, de sprijinire a acelor comune și orașe care doresc să-și introducă sau să extindă rețelele de gaze naturale. Consiliul Județean a venit alături de comuna Sânnicolau cu sprijin logistic, personal și financiar. Vom continua să facem acest lucru. Introducerea gazului rezolvă două lucruri importante. În primul rând, Sânnicolau Român, fiind o comună de șes, unde nu este pădure, problema încălzirii este, inevitabil, o problemă dificilă și aici gazul rezolvă, cu toate dificultățile de conjunctură, această problemă. Și al doilea lucru este că odată cu rețeaua de gaz, această comună devine mai atractivă pentru investitori.”

Rețeaua de gaze naturale din Ștei a fost și ea finalizată

Lucrările au fost finalizate și la rețeaua de gaze din orașul Ștei.

Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, a comunicat faptul că: „Lungimea rețelei de gaze este de 26,11 km, iar valoarea totală a investiției depășește cu puțin 8 milioane lei, din care 4.8 mil contribuția concesionarului, Nova Power & Gas SRL. Cofinanțarea orașului Ștei a fost de 3,2 mil lei, din care 1 mil a fost finanțare de la CJ BIHOR.”

Surse: CJ Bihor, site oficial; Iulian Balaj, Facebook

Distribuie articolul