Bihor: rețeaua de distribuție a gazelor naturale de la Cefa a fost finalizată

Paul

Consiliul Județean Bihor derulează un program care are ca scop sprijinirea orașelor și comunelor interesate de introducerea/extinderea rețelelor de gaze naturale.

În acest sens, un astfel de proiect s-a materializat în localitatea Cefa. În această comună s-au finalizat lucrările la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor, a avut o întâlnire atât cu Dumitu Bărnău, primarul comunei, dar și cu Petre Stoian, directorul adjunct al companiei de distribuție Delgaz Grid.

„În Cefa am colaborat cu primăria și operatorul Delgaz Grid și, astfel, s-a realizat această investiție din resursele proprii ale operatorului. Îi felicit pe domnul primar și compania de distribuție pentru colaborare și le mulțumesc. Aici s-au pus bazele dezvoltării acestei comune. O comună ca Cefa, cu un teren agricol de foarte bună calitate, este extrem de atractivă pentru investitorii din domeniul agricol și nu numai. Consiliul Județean Bihor va continua să sprijine atât comuna Cefa, cât și celelalte primării din județ care doresc să facă investiții în extinderea sau introducerea rețelelor de gaze naturale”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședinte Consiliul Județean Bihor.

„Extinderea și înființarea de distribuții noi este una din prioritățile noastre. Anul acesta am reușit să extindem rețelele de gaz cu peste 750 de kilometri și am conectat peste 42.000 de noi consumatori. Atingerea acestui obiectiv a fost posibilă prin alocarea unui buget record pentru investiții, chiar și în condiții dificile pentru companiile de distribuție. Astfel de lucrări sunt necesare pentru a asigura o calitate a vieții specifică secolului XXI, pentru locuitorii din aria de concesiune Delgaz Grid, inclusiv în jud. Bihor. Aceste investiții ne dorim să fie viabilizate cu ajutorul autorităților locale, al clienților finali casnici și industriali, prin distribuirea și consumul de gaze naturale într-o manieră sustenabilă”, a declarat Petre Stoian, director general adjunct al Delgaz Grid.

CJ Bihor a anunțat încă din 2021 sprijinul pe care o să-l acorde comunelor și orașelor. Un milion de euro anual pentru acest proiect

Un total de 19 primării din județul Bihor și-au exprimat interesul de a investi în introducerea/extinderea rețelelor de gaze natural, finanțate din:

  • fonduri europene guvernamentale;
  • bugete locale;
  • fonduri private asigurate de firmele concesionare.

Sprijinul oferit de către CJ Bihor este atât unul de consiliere juridică și financiară, cât și unul de implicare în implementarea proiectului.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul