Bihor: stadiul de execuție al centurii Sânmartin au ajuns la 18% – lucrările au început în octombrie 2022

Paul

Lucrările pentru execuția centurii Sânmartin din județul Bihor au început anul trecut în octombrie. Până în momentul de față s-a ajuns la un stadiu de 18%. Investiția este în valoare de 177.238.798 lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Până în prezent au fost realizate lucrări la nivelul terasamentelor (decapare, săpătură, îmbunătățire teren de fundare, așternere strat de formă și strat de fundație balast), și la nivelul podurilor. Totodată, în perioda următoare vor continua și lucrările de relocare utilități (apă-canal, linii electrice de joasă, medie și înaltă tensiune). Constructorii își propun ca în vara acestui an să toarne primul strat de asfalt.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km, și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 m și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii”, transmite serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul