Bihor: stadiul de realizare al primului corp al Pieței Cetate din Oradea a ajuns la 40%

Paul

Stadiul de realizare al primului corp al Pieței Cetate din Oradea într-un centru de afaceri cu produse agricole a ajuns la 40%. Investiția totală este în valoare de 77.010.876 lei, fără TVA, proiectul fiind finanțat prin Programul Interreg V – A România – Ungaria.

Reprezentanții primăriei Oradea au anunțat că au fost executate o serie mai mari de lucrări: săpătură generală pentru ajungere la cota radier, turnare egalizare și radier, fundație și structură metalică hală, realizarea structurii din beton armat a corpului C1, montaj armături și cofraje pentru pereții exteriori, zidărie cărămidă, montaj profile C pe hală, lucrări de organizare de șantier precum și realizarea stației de pompare pentru rezervorul de apă.

„Ne dorim să finalizăm lucrările la primul corp până la finalul anului. Până în momentul de față acestea au ajuns la un stadiu fizic de realizare de 40%. Astfel, se amenajează și se reconstruiește hala C1, care a ars în incendiul din 2020.  Structura de beton armat a halei a fost finalizată. Totodată, structura metalică a halei este deja realizată, echipa de muncitori ocupându-se acum de zidirea cu cărămidă a pereților exteriori”, a transmis Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

Transformarea Pieței Cetate din Oradea într-un centru de afaceri cu produse agricole se va realiza în două etape

Proiectul se va realiza în două etape. În prima etapă se va amenaja și reconstrui o clădire cu o suprafață de 1.770 metri pătrați, se vor realiza 50 de locuri de parcare stradale, dar și o stație de pompare cu rezervor de apă.

„În etapa a doua, se va realiza o construcție nouă, care va cuprinde o parcare subterană de 161 de locuri, sector de legume-fructe cu 504 mese, sector alimentație publică, sector produse alimentare cu 34 de spații comerciale, sector produse nealimentare cu 152 de module comerciale de 6 metri pătrați, două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial agricol și birouri pentru persoanele din administrație, plus alei pietonale, spații verzi și drumuri de acces”, a adăugat conducerea primăriei.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul