Bihor: stadiul fizic al lucrărilor la Centura Beiuș a ajuns la 40% – se montează primele grinzi la al doilea viaduct

Paul

Proiectul Centura Beiuș a ajuns la un stadiu fizic de execuție de 40%. Reprezentanții Consiliului Județean Bihor au anunțat că se montează grinzile la cel de-al doilea viaduct de pe tronson, situat peste râul Crișul Negru, dintre Beiuș și Finiș.

Ilie Bolojan, președintele administrației județene, a subliniat că toate grinzile incluse în proiect să fie montate până la sfârșitul acestui an. De asemenea, liberalul a precizat că se vor realiza armăturile, dar și turnarea plăcii de beton pentru rigidizarea grinzilor. Lucrările respective ar urma să fie finalizate la finalul lunii ianuarie 2024.

Tronsonul ocolitor al municipiului Beiuș va avea 9.33 de kilometri, realizată în două etape. Prima, cu o lungime de 7.3 kilometri, începe din DN76 și va ocoli orașul la vest, iar al doilea tronson va avea 2 kilometri și va face legătura între prima etapă a centurii și DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd, asigurându-se, astfel, accesul către viitorul Parc Industrial din Beiuș, subliniază reprezentanții CJ Bihor.

Fondurile sunt obținut prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, administrația județeană din Bihor realizând un parteneriat cu CNAIR.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul