Bihor: stadiul fizic al lucrărilor pentru Centura Beiuș a ajuns la 35% – investiție de peste 270 milioane lei

Paul

Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul Centurii Beiuș unde, alături de primarul municipiului, Gabriel Popa, au anunțat că stadiul fizic al lucrărilor este la 35%. Au fost montate 95 de grinzi la poduri și pasaje, din totalul de 336, precizează Mircea Mălan.

Investiția pentru acest proiect este în valoare de 269.464.711 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020.

„Până în prezent au fost montate 95 de grinzi la poduri și pasaje, din totalul de 336, iar pe anumite porțiuni din centură a început turnarea stratului de balast stabilizat. Peste acesta se va așterne primul strat de asfalt, binder, iar apoi stratul de uzură final. Începute în februarie 2023, lucrările la Centura Beiușului sunt complexe. Sunt în construcție 2 viaducte peste Crișul Negru și 3 pasaje supraterane. În total se vor folosi 2 milioane de tone de material de umplutură”, adaugă Mircea Mălan.

Centura Beiuș se întinde pe 7.3 kilometri, cu două benzi de circulație, având una pe fiecare sens de mers. Proiectul este realizat printr-un parteneriat dintre administrația județeană din Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, spun reprezentanții CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul