Bihor: stadiul fizic al lucrărilor pentru parcarea de tip ride park and ride din Oradea a ajuns la 43% – investiție de 33 milioane lei

Paul

Reprezentanții primăriei Oradea anunță că stadiul fizic al lucrărilor pentru parcarea de tip park and ride a ajuns la 43%. În zonă se ameneajează piațeta din jurul Catedralei Ortodoxe. Investiția pentru acest obiectiv este de 33.704.700 lei, fără TVA.

„Spațiul public pietonal care va rezulta prin amenajarea zonei de deasupra parcării de tip park and ride va avea o suprafață de 7.000 mp, aria desfășurată a parcajului aflat dedesubt fiind de 7.047 mp.

Această zonă pietonală va asigura legătura între Piața Unirii, Parcul 1 Decembrie  și Cetatea Oradea și va fi amenajată cu mobilier urban corespunzător – corpuri de iluminat,  jardiniere, pergole, precum și zone verzi.

În ceea ce privește lucrările la parcarea de tip park and ride amenajată în jurul Catedralei Ortodoxe, acestea au avansat vizibil, stadiul fizic al lucrărilor fiind în acest moment de 43%. Parcarea subterană va avea o capacitate de 258 de locuri, din care 6 pentru încărcarea mașinilor electrice, 10 pentru persoanele cu dizabilități și 31 pentru motociclete”, transmite serviciul de comunicare al primăriei Oradea.

„Detaliat, stadiul de execuție al parcării se prezintă astfel: fundațiile și stâlpii – 100%, pardoseala – 90%, planșeul – 65%, instalațiile electrice – 25%, rețeaua de apă pluvială – 75%, rețeaua de încălzire cu agent termic – 90%.

De menționat că vestigiile arheologice descoperite cu ocazia cercetărilor vor fi puse în valoare și vor putea fi vizitate de public. Astfel, acestea vor fi vizibile atât din zona amenajată pentru parcare a demisolului, cât și din spațiul de deasupra, de la suprafață, prin golurile prevăzute special în planșeu”, adaugă reprezentanții administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul