Bihor: stadiul lucrărilor la Centura Oșorhei a ajuns la 60% – investiție de 128 milioane lei

Paul

Conducerea Consiliului Județean Bihor a transmis că stadiul lucrărilor la Centura Oșorhei a ajuns la 60%. Valoarea contractului este în valoare de 128.847.403 lei, iar în cadrul aceluiași proiect se vor reaiblita și cei 12.8 km de drum județean dintre Oșorhei și Copăcel.

Finanțarea este obținută din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

„În prezent, lucrările la Centura Oșorhei se derulează la rigole, la cele două poduri peste Valea Bonar și Valea Tășad și la pasajul suprateran de peste calea ferată Oradea – Cluj, situat în zona intersecției cu localitatea Fughiu. Aici constructorii toarnă placa de suprabetonare.

Traseul de 5,8 kilometri al Centurii Oșorhei pornește din sensul giratoriu situat la intersecția cu drumul spre localitatea Cheriu, de pe Centura Oradea, ocolește Oșorhei prin sud și se termină în sensul giratoriu de pe DN1, care face legătura cu localitatea Fughiu”, au precizat reprezentanții CJ Bihor.

„Centura Oșorhei va ajuta la descongestionarea traficului de pe cea mai aglomerată ieșire din Oradea spre Cluj, pe DN 1, prin reducerea blocajelor, ceea înseamnă economie de timp și costuri. De asemenea, va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere pentru șoferi și pietoni.

În prezent, Consiliul Județean Bihor derulează lucrări la 8 drumuri noi în județul Bihor, cu o lungime totală de 68 de km”, a adăugat conducerea administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul