Bihor: stadiul lucrărilor la terminalul nou pentru pasageri al Aeroportului Oradea a ajuns la 50%

Paul

Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, a susținut o conferință de presă pe șantierul lucrărilor de extindere și modernizare a terminalului de pasageri al Aeroportului Oradea. Stadiul acestor lucrări a ajuns la 50%. Proiectul are o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro, bani asigurați din fonduri europene.

„Se lucrează fără pauză, ziua și noaptea, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru a putea închide proiectul în termen. Aceasta este o investiție importantă în valoare de aproximativ 35 de milioane de euro, din fonduri europene. Pe lângă terminalul de pasageri, avem și terminalul cargo, care prezintă interes pentru companii. 

Scopul acestor investiții este de a integra județul Bihor și Municipiul Oradea în dezvoltarea economică, noi având în lucru proiecte de infrastructură rutieră, aeroportuară și feroviară. Vrem să dezvoltăm un hub logistic important în această zonă. Toate proiectele aflate în derulare la Aeroportul Oradea sunt în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro”, a transmis liberalul.

Prin acest proiect se va mări suprafața desfășurată a terminalului de pasageri de la 2.925 mp la aproape 12.500 mp, a precizat conducerea administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul