Bihor: stadiul lucrărilor privind extinderea pistei Aeroportului Oradea au ajuns la 35% – investiție de 79 milioane lei

Paul

Stadiul fizic al lucrărilor privind extinderea pistei Aeroportului Oradea a ajuns la 35%. Proiectul presupune extinderea pistei cu 420 de metri înspre Nojorid, iar lungimea totală a acesteia ajungând la 2.520 metri. În acest fel vor permite și aeronavelor de capacitate mai mare să oprească. Investiția pentru acest obiectiv este de 79.407.585 lei, fără TVA.

„Până în prezent au fost realizate lucrările de carotare și pozare a cablurilor pentru balizajul suprafeței pistei existente, stabilizarea completă a pistei și a platformei de îmbarcare/debarcare, finalizarea canalizării pluviale pentru platforma de îmbarcare/debarcare și alte lucrări necesare bunei desfășurări a activității aeriene.

În prezent, proiectul aeroportului se concentrează pe lucrări de canalizare pluvială a pistei și construirea traseelor de electroalimentare și transfer de date pentru mijloacele de comunicații și navigație. Pe lângă acestea, se desfășoară lucrări de sistematizare a zonelor adiacente pistei și de consolidare a acesteia. De asemenea, se efectuează așternerea stratului de fundație de balast pentru platforma de îmbarcare/debarcare”, transmite Consiliul Județean Bihor.

„În perioada următoare, se vor desfășura mai multe lucrări esențiale. Astfel, în prima jumătate a lunii octombrie se va turna stratul de beton pe pistă. De asemenea, se va instala echipamentul de radionavigație în camere tehnice supraterane, se vor monta senzorii meteo și se vor instala stâlpii de susținere a balizajului de apropiere. În plus, se va efectua așternerea stratului de balast stabilizat pe platforma de îmbarcare/debarcare”, adaugă reprezentanții administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul