Bihor: sterilizări gratuite pentru câinii din județ

Paul

Consiliul Județean Bihor a anunțat că va aloca 500.000 de lei pentru cofinanțarea activităților de sterilizare a câinilor din județ efectuate de administrațiile locale. Fiecare primărie va beneficia de 50.000 de lei, urmând ca fiecărui câine să i se acorde o sumă de 500 lei pentru sterilizarea acestuia.

„Acțiunile de sterilizare și cipare a câinilor cu stăpân se vor realiza de către medici veterinari, cu respectarea normelor și măsurilor sanitar-veterinare referitoare la protecția animalelor.

Consiliul Județean Bihor a elaborat o procedură privind acordarea cofinanțărilor pentru primăriile din județ, prin care se stabilesc principiile, cadrul general și modalitatea de acordare a acestor fonduri. Documentul conține și un model standard pentru Cererea de Cofinanțare care va fi depusă de primării, precum și anexele acesteia”, transmite CJ Bihor.

„Cofinațarea va fi acordată în baza unei cereri depuse de unitatea administrativ-teritorială. La acordarea punctajului vor fi considerate ca prioritare criteriile privind numărul populației domiciliate pe raza administrativ-teritorială a solicitatului, claritatea planului de acțiune, dimensiunea impactului prevăzut și valoarea aportului financiar al fiecărui solicitant.

Consiliul Județean Bihor își propune să aloce anual 500.000 lei pentru cofinanțarea acțiunilor de sterilizare și cipare a câinilor cu stăpân din județ”, adaugă serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul