Bihor: Studiul de Fezabilitate pentru Parcul Industrial Marghita a fost aprobat

Paul

În cadrul ședinței Consiliului Județean Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru Parcul Industrial Marghita.

CJ Bihor a declarat faptul că: „Primăria Municipiului Marghita a pus la dispoziția Consiliului Județean Bihor un teren cu o suprafață de 11,49 de hectare în vederea înființării Parcului.

Conform Studiului de Fezabilitate, valoarea totală estimată a investiției este de 31.367.731,63 lei.”

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean, a adăugat faptul că: „Din această sumă pe care noi intenționăm să o asigurăm prin accesarea de fonduri europene, co-finanțarea pe care Județul Bihor trebuie să o asigure este de aproximativ 60%.  

În cursul lunii ianuarie ne propunem să demarăm procedura de licitație. Estimativ, va dura 2-3 luni perioada de proiectare și 8 luni întreaga lucrare, după semnarea contractului de proiectare și execuție.

În același timp, Parcurile Industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei sunt într-o stare mai avansată. Pentru acestea a fost pregătită procedura de licitație pentru proiectare și execuție, iar valoarea totală a acestor trei parcuri este de 88,9 milioane lei.

Fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, iar contribuția Consiliului Județean o să fie de 60% din valoare

„Parcurile Științifice cu Specializare Inteligentă Marghita, Aleșd, Beiuș și Ștei sunt o rețea de parcuri industriale pe care Consiliul Județean Bihor intenționează să le amenajeze și să le dezvolte în anul următor în afara Municipiului Oradea, în localități aflate la 40-50 de kilometri, în așa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor și să nu mai fie nevoiți să facă naveta”, a subliniat Ilie Bolojan.

Sursa: Consiliul Județean Bihor, site oficial

Distribuie articolul