Bihor: studiul de fezabilitate pentru rețelele de apă la Parcul Industrial Beiuș a fost aprobat. Investiție de peste 5 milioane lei

Consiliul Județean Bihor a aprobat studiul de fezabilitate pentru rețele de apă pentru Parcul Industrial Beiuș. Valoarea proiectului este de 5.489.019 lei.

„”Parcul de Specializare Inteligentă”  se înființează în extravilanul Municipiului Beiuș, unde nu există rețele de alimentare cu apă și de canalizare menajeră, de aceea este necesară această investiție din Parc până la rețelele existente în Municipiul Beiuș. Așadar, noile conducte vor fi integrate în infrastructura existentă și corelate cu investițiile viitoare”, transmite CJ Bihor.

„A fost lansată recent procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor de infrastructură de suport pentru Parcurile Industriale Aleșd, Beiuș și Ștei și că în această perioadă se pregătește și documentația pentru lansarea licitației la parcul din Marghita.

Valoarea totală estimată a investiției este de 69.288.813,4 lei, fără TVA (Aleșd: 17.522.059,93 lei; Beiuș: 30.273.922,15 lei; Ștei: 21.492.831,29 lei).

Finanțarea va fi asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Contribuția Consiliului Județean Bihor va fi de 60% din valoarea totală a proiectului.

Scopul dezvoltării acestor parcuri industriale este acela de a crea noi locuri de muncă la distanțe de 50-70 de kilometri de Municipiul Oradea și de a încuraja investițiile în diverse domenii”, adaugă administrația județeană din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor, site oficial

Leave a Comment