Bihor: terapia intensivă neonatală din cadrul maternității Spitalului Județean va fi dotată cu aparatură modernă. Investiție de peste 22 milioane lei

Primăria Oradea anunță modernizarea compartimentului de terapie intensivă neonatală din cadrul Maternității Spitalului Clinic Județean. Investiția este în valoare de 22.194.473 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin PNRR.

„Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională a depus spre finanțare proiectul „Extinderea și modernizarea compartimentului de terapie intensivă neonatală, dotarea cu echipamente specifice, amenajarea și dotarea unui centru regional de formare pentru pacienții critici nou-născuți în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor”.

Prin depunerea spre finanțare a proiectului pe cele 4 componente, se solicită finanțare pentru dotarea cu 5 paturi noi de terapie intensivă neonatală, împreună cu aparatura medicală aferentă, dotarea a 5 paturi de terapie intensivă neonatală existente în compartimentul de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală și dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală de screening”, transmite primăria Oradea.

„O parte importantă a proiectului o constituie centrul de training și formare în domeniul neonatologiei. Datorită faptului că, la ora actuală, Maternitatea Oradea nu dispune de un astfel de centru, amenajarea și dotarea sa va avea un impact pozitiv asupra formării continue a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienților nou-născuți în stare gravă. Centrul va avea o suprafață utilă de 253,12 mp și va fi amenajat la subsolul clădirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). Acesta va fi dotat  cu trei săli de simulare, o cameră de control și o sală de curs.

Nu în ultimul rând, aparatele, echipamentele moderne vor permite salvarea mai multor nou-născuți, cu complicații mai puține și șanse mai bune la un prognostic optim pe termen lung și vor crește inclusiv satisfacția personalului”, adaugă serviciul de comunicare al administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment