Bihor: unitățile de învățământ din Oradea vor fi dotate prin PNRR. Investiția depășește 200.000 euro pentru fiecare unitate

Paul

Primăria Oradea anunță dotarea unităților de învățământ preuniversitar cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale cu ajutorul unui proiect finanțat prin PNRR. Investiția pentru fiecare unitate de învățământ ajunge la peste 200.000 de euro. În același timp, administrația locală are în derulare peste 40 de proiecte în educație care depășeșc suma de 80 milioane euro.

Viceprimarul municipiului Oradea, Antonia Nica, a participat la o întâlnire cu reprezentanții unităților de învățământ pentru a le transmite acest proiect.

„Scopul întâlnirii noastre este discutarea modalității în care va trebui să completați analiza de nevoi, urmând să primiți clarificări și sfaturi de la specialiștii noștri. Practic, de acuratețea cu care o veți completa ține ca șansa de reușită a proiectului nostru comun să fie cât mai mare. Vă mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră pentru efortul de a completa cu maximă acuratețe macheta primită, care să reflecte realitatea necesităților din școala dumneavoastră. Avem acum șansa, alături de celelalte proiecte ce vizează eficientizarea energetică a clădirilor, să schimbăm fața învățământului orădean. Așadar, Primăria își întră în rol, având toată încrederea în dumneavoastră”, a spus viceprimarul Antonia Nica.

Administrația locală are în derulare peste 40 de proiecte în educație

Municipiul Oradea a obținut finanțări de peste 80 de milioane de euro care constau în reabilitarea școlilor, grădinițelor, dar și de a construi un campus la Colegiul Economic, cât și 2 proiecte pentru grădinițe noi.

Primăria Oradea transmite dotările noi care vor fi finanțate prin PNRR pentru unitățile de învățământ preuniversitare: „1. laborator de informatică (18.000 euro fără TVA / fiecare unitate); 2. mobilier nou și materiale didactice noi (4.000 euro fără TVA / sală de clasă sau grupă); 3. fiecare sală va fi dotată cu echipamente IT pentru organizarea de activități în mediul virtual (4.300 euro fără TVA/sală); 4. laborator de științe (30.000 euro fără TVA / laborator); 5. laborator logopedie în fiecare grădiniță (10.000 euro fără TVA per unitate); 6. sală de sport (10.000 euro fără TVA / unitate de învățământ); 6. atelier de practică (100.000 euro fără TVA / unitate de învățământ).”

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul