Bihor: vicepreședintele CJ Călin Gal a participat la inaugurarea complexului de bazine didactice de înot din Valea lui Mihai. Investiție de 6.9 milioane lei

Lucrările de execuție a complexului de bazine didactice de înot din Valea lui Mihai, județul Bihor, au fost finalizate. La inaugurarea obiectivului a fost prezent Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean. Investiția pentru acest proiect a fost de 6.913.030 lei.

„Consiliul Județean Bihor a finalizat construcția noii clădiri în luna octombrie 2022 și a predat-o în administrarea primăriei în luna ianuarie 2023.

Complexul din Valea lui Mihai are două bazine de înot didactice de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. Valoarea investiției este de 6.913.030 lei, cu TVA.

Consiliul Județean Bihor, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului”, transmite CJ Bihor.

„Pentru elevii și tinerii din Valea lui Mihai și din celelalte localități din zonă, bazinul creează condiții pentru practicarea înotului pe tot parcursul anului”, adaugă Călin Gal.

Contractul de finanțare în valoare de 40 milioane euro pentru realizarea Inelului Rutier Metropolitan a fost semnat

În același timp, administrația județeană din Bihor obține fonduri europene pentru proiecte de infrastructură rutieră. Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractul de finanțare în valoare de 40 milioane euro pentru realizarea Inelului Rutier Metropolitan. Fondurile vor fi asigurate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

„Din programul guvernamental Anghel Saligny ar urma să se asigure 40 milioane de euro pentru cofinanțarea noului drum, diferența urmând să fie asigurată din bugetele Consiliului Județean Bihor și Primăriei Oradea. În funcție de valoarea contactată a lucrărilor, contribuția din bugetele locale ar putea fi de 10 – 12 milioane euro”, transmite președintele CJ.

„Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu”, precizează serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

Sursa: Călin Gal / Consiliul Județean Bihor / Ilie Bolojan

Citește și: Bihor: Consiliul Județean a recepționat bazinele de înot din Marghita. Investiție de 7 milioane lei

Leave a Comment