Bihor: vizită în Oradea a ambasadorului Finlandei în România

Florin Birta, primarul municipiului Oradea, alături de Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, au primit vizita lui Marjut Akola, ambasadorul Finlandei în România. Alături de aceștia au participat și Elisa Alho-Kullström, șef adjunct de misiune, dar și Mircea Hotoleanu, Consul Onorific al Finlandei la Cluj-Napoca.

„În cadrul întrevederii, delegația Ambasadei Republicii Finlanda în România, aflată pentru prima dată în municipiul nostru, a aprofundat subiecte de impact pentru comunitatea locală și județeană, precum sistemul de sănătate, cel de educație și managementul deșeurilor, cu exemple concrete de bune practici, ce ar putea reprezenta o linie de urmat și pentru administrația orădeană, precum și deschiderea unor parteneriate în acest sens”, transmite serviciul de comunicare al primăriei Oradea.

„Ne bucurăm că ați ajuns în orașul nostru, chiar dacă nu e prima dată când ne întâlnim. Am mai avut ocazia să stăm de vorbă și în București, unde v-ați manifestat intenția de-a afla mai multe despre Oradea. Atunci încă nu știam despre investiția celor de la Nokian Tyres, compania finlandeză care va deschide o fabrică de anvelope pentru autoturisme în Oradea. Cu ocazia asta ne exprimăm tot sprijinul pentru această investiție importantă pentru municipiul nostru. Suntem deschiși la orice propunere și parteneriat legate de proiecte viitoare ale administrației publice locale”, a adăugat primarul Florin Birta.

„De asemenea, primarul Florin Birta a subliniat dorința de continuare și aprofundare a cooperării la nivel economic cu partea finlandeză, în special în domeniile indicate pe agenda discuțiilor de astăzi.

La rândul său, președintele Ilie Bolojan a precizat că administrația publică locală este dispusă să își trimită angajații într-un schimb de experiență în țara scandinavă”, precizează primăria municipalității.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment