Primarul Ioan Turc: 20 de autobuze electrice pentru ruta Bistrița-Livezile

Împreună cu grupul de consultanți din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, primarul Municipiului Bistrița, primarul comunei Livezile, Traian Simionca și managerul Transmixt, Melente Horoba au avut o întâlnire de lucru pentru a discuta detalii tehnice cu privire la proiectul de extindere a rețelei urbane de transport public.

“Specialiștii din cadrul universității, care se ocupă de întocmirea caietului de sarcini necesar achiziției a 20 de autobuze electrice pentru ruta Bistrița – Livezile, au prezentat o simulare a traseului ce a inclus frecvența autobuzelor și numărul de stații, propunere care urmează să fie analizată în această săptămână pentru a fi adaptată la prioritățile și nevoile cetățenilor.

Am solicitat ca autobuzele care vor deservi această rută să acopere și trasee importante din oraș. De asemenea, date fiind distanțele pe care le vor parcurge, este necesar ca acestea să aibă un număr cât mai mare de locuri pe scaune.

După încheierea parteneriatului cu Șieu-Măgheruș și Budacu de Jos, vom extinde contractul de consultanță cu UTCN și pentru analizarea traseelor ce facilitează transportul în comun cu aceste două comune.

Amintim faptul că Primăria Bistrița va achiziționa, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, aproximativ 50 de autobuze electrice, care se vor adăuga celor 10 pe care le avem deja cumpărate pentru proiectul Linia Verde. Scopul nostru este de a dezvolta întreaga zonă din jurul Bistriței, mobilitatea fiind premisa esențială a acestui deziderat” a declarat primarul Municipiului Bistrița, Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment