Bogdan Gheorghiu, deputat: „Partidul Naţional Liberal susține antreprenorii și turismul românesc”

Eduard Turcu

Bogdan Ghheorghiu, deputat PNL, a evidențiat măsurile bune pe care le-a luat Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă, dar și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, acolo unde Constantin-Daniel Cadariu este ministru.

Deputatul a subliniat că Partidul Naţional Liberal susține antreprenorii și turismul românesc, iar la un an de la învestirea Guvernului Nicolae Ionel Ciucă rezultatele confirmă acest lucru”.

„Traversăm o perioadă cu provocări multiple. Efectele lungii perioade de convalescență post-pandemică, efectele războiului declanșat de Rusia, peste graniță, în Ucraina, precum și criza energetică își pun amprenta pe viețile fiecăruia dintre noi. Guvernul Ciucă a luat măsurile necesare și continuă să lucreze pentru identificarea, prevenirea și atenuarea consecințelor economice și sociale din această perioadă”, a precizat acesta.

De asemenea, liberalul a spus că „mediul de afaceri și turismul au fost de asemenea afectate de evenimentele din ultimul an, dar la acest capitol doresc să remarc măsurile luate de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, condus de suceveanul Constantin-Daniel Cadariu”.

De asemenea, „la începutul mandatului domnului ministru Cadariu, prioritate au avut schema de ajutor de stat HoReCa 1, finalizarea plăților restante din Măsura 2 – capital de lucru și finalizarea celui de-al doilea apel aferent Măsurii 1 – microgranturi, în cadrul cărora au fost făcute plăți de peste 6 miliarde și jumătate de lei către aproape 50.000 de firme afectate de COVID-19”.

„Pentru sprijinirea întreprinderilor din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul războiului, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului se află în proces de definitivare a proiectului de schemă de ajutor de stat HoReCa 2, care are un buget în valoare de 300 milioane de euro, din fonduri europene. În această perioadă, MAT a oferit sprijin și consultanță pentru antreprenorii afectați de situația geopolitică”, a spus Bogdan Gheorghiu.

Puteți citi întregul articol aici.

sursă: Bogdan Gheorghiu, Facebook

Distribuie articolul