Botoșani: 3 milioane de euro pentru proiectele comunei Călărași

Eduard

Elena Vrajotis, primarul comunei Călărași, Județul Botoșani, a anunțat că a semnat contractele de finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și din Programul Iluminat Public-prin AFM, prin care comuna va primi 3 milioane de euro prin fonduri europene și guvernamentale.

Elena Vrajotis: „Am semnat, luni, la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației contractele de finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și din Programul Iluminat Public-prin AFM”.

Edilul a precizat că „prima investiție va fi finanțată din Componentă C10 a PNRR, denumită Fondul Local, obiectivul proiectului propune achiziționarea unui complex hardware și software interconectat într-un ecosistem de guvernare inteligență a comunității. Platforma este centrată pe interacțiunea unei platforme de guvernare locală, materializată într-o platforma web susținută de o aplicație mobilă iOS și Android, care interacționează, în sensul monitorizării și după caz, controlului, hardware-ului extern montat la nivelul localității”.

„Proiectul de investiție „Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Călărași, județul Botoșani-etapa a doua” cuprinde realizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a SIP și presupun: montarea unui număr de 350 aparate de iluminat de tip LED și implementarea unui sistem de telemanagement pentru fiecare lampă led în parte”, explicat liberala privind a doua investiție pentru Comuna Călărași.

„Modernizare piață centrală în comuna Călărași, județul Botoșani. Acest proiect de investiție presupune următoarele intervenții: amenajarea de noi alei și spații de circulație, refacerea împrejmuirii existente, amenajare albie și podeț din beton, închiderea și reabilitarea halelor existente, construirea de grupuri sanitare, amenajare peisagistică cu foișoare și construire amfiteatru”, a explicat Elena Vrajotis.

„Proiectul „Construire și dotare așezământ cultural în sat Pleșani, comuna Călărași, județul Botoșani. Clădirea va cuprinde următoarele: spații de depozitare, săli de evenimente, spații tehnice și garderobă, vestiare, grupuri sanitare, cameră de sonorizare”, a spus edilul.

„Așteptăm ca săptămâna viitoare să semnăm alte două proiecte importante pentru comuna noastră. Vă mulțumim celor care ați avut încredere în noi și de asemenea mulțumesc echipei pe care o am zi de zi alături de mine în vederea depunerii și implementării acestor proiecte de mare importanță pentru dezvoltarea comunei”, a transmis Elena Vrajotis, primarul comunei Călărași, Județul Botoșani.

Mai multe detalii aici.

sursă: Elena Vrajotis, Facebook

Distribuie articolul