Botoșani: proiect de 4,6 milioane de lei pentru înființarea centrului de colectare prin aport voluntar în comuna Călărași

Eduard Turcu

Elena Vrajotis, primarul comunei Călărași, județul Botoșani, a declarat că a fost aprobat proiectul pentru înființarea centrului de colectare prin aport voluntar. Valoarea investiției este de 4,6 milioane lei, aproximativ 1 milion de euro.

Elena Vrajotis: „Proiectul depus de comuna Călărași pentru înființarea centrului de colectare prin aport voluntar (CAV) a fost aprobat pentru finanțare din PNRR. Valoarea investiției este de 4,6 milioane lei, aproximativ 1 milion de euro”.

„În comuna Călărași va fi amenajat un centru de colectare în care vor putea fi colectate anumite tipuri de deșeuri. Oamenii vor putea duce la CAV, printre altele, hârtie/carton, plastic, textile, vopsea, medicamente expirate, baterii, electrice/electronice, mobilier din lemn, sticlă, metal, anvelope, deșeuri vegetale, precum și deșeuri provenite din construcții”, a spus edilul.

Aceasta a explicat că „în cadrul proiectului, vor fi construite platforme pe care vor fi amplasate containerele și unde vor avea acces autovehiculele cetățenilor care aduc deșeuri și autoutilitarele care vor prelua deșeurile. Centrul va fi împrejmuit, iluminat și dotat cu sistem de supraveghere”.

“Este un pas important pe care îl facem pentru colectarea separată in localitatea noastra. Ne dorim să le oferim oamenilor soluțiile necesare, astfel încât să fie evitate situațiile în care deșeurile ajung în mod ilegal pe spațiul public. Astfel, vom avea o localitate curata, primitoare, pe care fiecare dintre noi să o poată numi acasă”, a transmis primarul comunei Călărași.

sursă: Elena Vrajotis, Facebook

Distribuie articolul