Brașov: administrația liberală din Feldioara a primit avizul pentru construirea centurii ocolitoare a comunei

Ciprian S.
primarul comunei Feldioara Sorin Taus

PNL Brașov a anunțat faptul că administrația liberală din Feldioara a primit avizul pentru construirea centurii ocolitoare a comunei.

Proiectul pentru varianta de ocolire Feldioara a fost depus pentru finanțare în cadrul Programului Investiional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport pentru perioada 2021-2030, fiind inclus în lista proiectelor rutiere localizate pe rețeaua secundară – variante de ocolire regională.

Profilul transversal al centurii ocolitoare se încadrează în clasa a IIIa de drumuri naționale europene, drumuri naționale principale și drumuri Județene conform OMT 1296/2017.

„În calitate de primar al localității, precizez că este o necesitate stringentă pentru construirea unei centuri ocolitoare în jurul comunei. Motivele pentru această necesitate includ: 1. Reducerea traficului n interiorul localității. O centură ocolitoare ar permite traficului de tranzit să reducă astfel congestionarea traficului în zona centrală și îmbunătățind fluxul de circulație pentru locuitorii din oraș. 2. Îmbunătățirea siguranței rutiere: traficul de tranzit și camioanele care trec prin comună pot reprezenta un pericol pentru siguranța rutieră a locuitorilor și a șoferilor. O centură ocolitoare ar putea reduce acest risc prin mutarea traficului de tranzit în afara localității. 3. Dezvoltarea economică: Centură ocolitoare contribuie la dezvoltarea economică a comunei, facilitând accesul la zonele industriale și comerciale din afara Feledioarei și astfel se creează noi oportunități de afaceri. 4. Îmbunătățirea mediului: Se reduce poluarea și zgomotul în interiorul localității, având un efect benefic asupra calității vieții pentru locuitorii din zonă. Din aceste motive, consider că construirea unei centuri ocolitoare în jurul orașului este o prioritate pentru dezvoltarea și siguranța orașului nostru”, a declarat pentru newsbv.ro primarul comunei Feldioara, Sorin Taus.

Sursă: Facebook PNL Brașov

Distribuie articolul