Brian Filimon, primarul comunei Măureni: Ne-a fost aprobată o finanțare de 2.2 milioane lei pentru amenajarea de piste de biciclete și amplasarea de camere de supraveghere

Primarul comunei Măureni se află la al doilea mandat, acesta fiind și unul dintre cei tineri. Recent a obținut aprobarea de finanțare pentru două proiecte depuse prin PNRR.

De altfel, Brian Filimon a obținut și aprobarea de la Compania Națională de Investiții. Aceasta privește proiectul pentru construirea unei grădinițe noi în comună.

Cele două proiecte finanțate prin PNRR vor viza amplasarea atât pistelor de biciclete, cât și a camerelor de supraveghere.

Edilul comunei Măureni adaugă următoarele: Am primit vestea bună cu privire la proiectele din prima sesiune depuse pe PNRR. Ne-a fost aprobată o finanțare de 2.195.000 de lei. Din acești bani, undeva la 60-70% sunt pentru amenajarea de piste de biciclete în Măureni și Șoșdea, iar restul pentru achiziționarea și amplasarea a 30 de camere de supraveghere. Sunt două proiecte benefice pentru ambele localități și ne bucurăm de acest lucru, că în Măureni și Șoșdea vor intra în curând încă 22 miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA. Bineînțeles, din nou, am depus printre primii, la 10 și 8 minute și pentru a doua sesiune pe PNRR. Este vorba de o completare a pistelor de biciclete cu alți aproximativ 2 km

Lucrările pentru grădinița din Măureni vor putea începe primăvara anului viitor

Până când noua clădire o să fie finalizată, preșcolarii vor fi nevoiți să-și desfășoare activitățile în altă locație.

Brian Filimon, primarul comunei Măureni, subliniază faptul că: „Grădinița de la Măureni a fost licitată și câștigată de către constructor, e vorba de procedura de care se ocupă CNI-ul. Noi am fost înștiințați că procedura a fost câștigată, probabil că în următoarea perioadă se vor face documentele pentru proiectul tehnic, pentru că s-a câștigat la pachet, proiectare și execuție. Sperăm ca anul viitor, în 2023, când începe vremea bună să înceapă și lucrările pentru grădinița nouă de la Măureni.

Sursa: Brian Filimon

Leave a Comment