București: noile tarife de parcare au intrat în vigoare. Tariful unic va fi de 5 lei/ora

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat intrarea în vigoare a noilor tarife de parcare în oraș. Tariful unic va fi de 5 lei/ora. De asemenea, un alt proiect pe lista liberalului este plata prin QR Code și SMS pe care o să le implementeze ulterior.

„Noile reglementări au fost aprobate în decembrie 2022, prin hotărâre a Consiliului General, și instituie o singură zona de tarifare în Municipiul București.

Astfel, în următoarele zile, Compania Municipală Parking București va începe schimbarea panourilor informative privind plata parcării, în acord cu tarifele prevăzute în hotărârea CGMB”, transmite Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul municipiului București a precizat și care sunt tarifele începând cu 1 Martie: „Tarif unic de 5 lei/ora, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00-20:00; Abonamente pentru persoane fizice/juridice și instituții publice – 30 lei/zi sau 500 lei/lună; Abonamente pentru riverani: 50 lei/lună și 500 lei/an; Tarif unic pentru autocare: 20 lei/ora de luni până duminică.”

În același timp, liberalul a precizat că după expirarea timpului rezervat pentru parcare vor fi alocate 15 minute gratuit pentru eliberarea spațiului sau pentru extinderea timpului. Această implementare vine odată cu solicitarea din partea cetățenilor.

 

Sursa: Stelian Bujduveanu

Leave a Comment