București: plățile online pentru parcarea publică s-au triplat. 900 mii lei în 2022 – 3 milioane lei în 2023

Bucureștenii au început să folosească din ce în ce mai mult modalitățile online de plată pentru parcarea publică. Liberalul Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului, anunță că plățile s-au triplat. În martie 2022 au fost efectuate plăți în valoare de 900 mii lei, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2023 au fost făcute plăți în valoare de 3 milioane lei.

„Am promis simplificarea și digitalizarea serviciului de plată a parcării, iar bucureștenii apreciază noile măsuri. Aleg plata online.

De la intrarea în vigoare a noilor prevederi, plățile făcute prin mijloacele digitale s-au triplat, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut: De la 900 de mii de lei în martie 2022, la aproape 3 milioane de lei în martie 2023.

Codul QR, Aplicația Parking București, celelalte aplicații partenere sau SMS-ul la numărul 7458 sunt modalitățile frecvent utilizate de bucureșteni”, transmite Stelian Bujduveanu.

„În același timp, continuăm să trasăm noi locuri de parcare. Săptămâna aceasta intervenim pe străzile Câmpia Libertății, Liviu Rebreanu, Nicolae Grigorescu, Baba Novac și Constantin Brâncuși. Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni vom avea alte 680 de noi locuri de parcare.

Creăm condiții de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora și creștem veniturile pentru oraș”, adaugă viceprimarul municipiului București.

Sursa: Stelian Bujduveanu

Leave a Comment