Buzău: Comunele Cochirleanca și Vadu Pașii au primit noi finanțări prin PNRR

Badila Antonia

Anul 2023 a început cu vești bune pentru locuitorii comunelor buzoiene Cochirleanca și Vadu Pașii, localități care au primit o nouă tranșă de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

,,Noile contracte de finanțare au fost încheiate între reprezentanții autorităților locale ale celor două comune, primarii liberali Nicolae Stancu și Gheorghe Firon și Ministerul Dezvoltării, reprezentant de ministrul Cseke Attila.

Comuna Cochirleanca va beneficia de înfiintare unei platforme servicii digitale, proiect cu valoare totală de 468,641.04 lei, și  de un sistem de monitorizare si siguranta a spatiului public, investiție cu o valoare totală de 828,753.49 lei. Cele două investiții vor spori gradul de securitate și siguranță a cetățenilor și bunurilor acestora pe teritoriul comunei.

Sursa: PNL Buzău

În comuna Vadu Pașii se va investi, de asemenea într-un sistem de monitorizare si siguranta a spatiului public, proiect cu o valoare totală de 1,379,807.63 lei.

Sursa: PNL Buzău

Până în prezent, prin cele trei componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență, Guvernul condus de liberalul Nicolae Ionel Ciucă a semnat 2.424 de contracte de finanțare, cu o valoare totală de 18.812.063.283,19 lei”, transmite PNL Buzău într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul