Calafat, Dolj: Banda de stocaj de 10 km va fi dedicată TIR-urilor la intersecția dintre Maglavit și municipiul Calafat

Media PNL

Cozile de autocamioane sunt întinse pe kilometri întregi la punctul de trecere a frontierei româno-bulgare de la Calafat și generează adevărate ambuteiaje la intrarea în oraș. Traficul se desfăsoară cu dificultate, în special pentru locuitorii satelor Basarabi și Golenți dar și pentru cei care tranzitează zona. Prin demersurile PNL, această problemă urmează să fie soluționată, procedurile fiind demarate pentru se a se construi o bandă de stocaj dedicată TIR-urilor, în lungime de 10 km.

”Rezolvăm problema traficului greu de la intrarea în oraș. În urma demersurilor noastre iată că s-au făcut primii pași concreți pentru rezolvarea acestei probleme stringente. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a atribuit contractul de servicii de proiectare tehnică pentru realizarea unei benzi de stocaj pentru autocamioanele TIR între intersecția de la Maglavit și municipiul Calafat, pe distanța de 10 km. În etapa I se va realiza Studiul de fezabilitate, inclusiv obținerea avizelor și acordurilor, în etapa a II-a se va elabora Proiectul tehnic și Detaliile de execuție. Ulterior se va scoate la licitație execuția lucrării în sine.

Un rol important în urgentarea rezolvării acestei probleme revine directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, dl. Cosmin Călin, vicepreședinte PNL Dolj.

Sper ca la finalul lucrării cetățenii celor două sate să nu mai aibă parte vreodată de un astfel de disconfort.”, a declarat Dorel Mitulețu, primarul municipiului Calafat.

Distribuie articolul