Călărași: Primăria Oltenița a organizat un simpozion cu tema ,,Oltenița-170 ani”

Primăria Oltenița a organizat, un simpozion cu tema ” Oltenița – 170 ani” care a marcat împlinirea a 170 ani de la inființarea localității.

,,Evenimentul a avut loc in sala de spectacole a Casei de Cultura din Oltenita si a fost prezentat de Liviu Capsa, poet oltenitean, membru in consiliul director al Uniunii Scriitorilor din Romania si fost consilier local. Gazda evenimentului a fost primarul municipiului Oltenita, Costinel Milescu.

Sursa: Primăria Municipiului Oltenița, Facebook

Hociota Marian si Stan Florin, profesori la institutii de invatamant din localitate, au facut o scurtă retrospectivă istorică cu evenimente petrecute de-a lungul timpului in Oltenita. Profesorul Niculita Paul a prezentat un colaj fotografic cu imagini in oglinda din Oltenita interbelica si cea a zilelor noastre.

Au fost inmanate certificate aniversare, medalii si cheia orasului fostilor primari si actualului primar al municipiului. De asemenea, au fost oferite plachete aniversare invitatilor speciali si personalitatilor marcante ale orasului: doctor George Gearavela, senator Ciprian Pandea, Fabio Scipione (CEO – Walter Tosto WTB). Restul invitatilor au primit medalii si certificat aniversare: fosti si actuali viceprimari si consilieri locali, cetateni de onoare, conducatorilor de institutii si oamenilor de afaceri de succes din Oltenita.”, transmite Primăria Oltenița pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment