Câmpia Turzii: investiție de 214 mii euro la Școala Gimnazială „Avram Iancu”

Constantinescu Denisa

Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare și transformare a fostei centrale termice într-o clădire cu multiple funcțiuni școlare.

“Au început lucrările la After-School-ul de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”.

Finanțat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, prin Biroul de Cooperare în Domeniul Apărării, în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, obiectivul de investiții vizează transformarea fostei centrale termice într-o clădire cu multiple funcțiuni școlare.

Din cauza lipsei unor spații, cu funcțiune de bibliotecă cu sală de lectură, sală de mese, laborator de activități practice și laborator IT, se propune reabilitarea și recompartimentarea centralei termice pentru crearea de spații adecvate activităților școlare și extrașcolare din incinta Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”.

Dată fiind starea precară a clădirii, vor fi efectuate lucrări de reabilitare a construcției în vederea realizării spațiilor aferente desfășurării activităților școlare și extrașcolare.

Se va reface terasa și învelitoarea, se va înlocui tâmplăria exterioară și cea interioară, se vor realiza lucrări de termoizolare a pereților exteriori și ai terasei, refacerea finisajelor, instalațiilor sanitare și de încălzire, instalațiilor electrice în interior și exterior și alimentarea cu apă potabilă.

Valoarea investiției este de 1.018.985,51 lei, respectiv 214.523,26 euro.

Această lucrare confirmă, încă odată, preocuparea constantă pe care o avem față de infrastructura de învățământ școlar. Practic, prin implementarea diverselor obiective de investiții și proiecte de finanțare, din 2016 și până astăzi, toate școlile din municipiu au beneficiat de diverse lucrări de reabilitare, modernizare și dotare” a declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul