Câmpia Turzii: primarul Dorin Lojigan a participat la lansarea cărții „Iszo Diamant – Romanul unei întreprinderi (1920-1940)”

Constantinescu Denisa

Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii, a participat la lansarea cărții „Iszo Diamant – Romanul unei întreprinderi (1920-1940)”. Acesta și-a arătat recunoștința mulțumindu-le tuturor celor prezenți la eveniment și a declarat de asemenea, că a simțit acel moment ca pe unul excepțional.

“Împreună am creat oțel, sârmă și amintiri care rămân veșnice…

Mi-am amintit, cu drag și emoție, de zilele în care uzina producea oțel, sârmă și… venituri pentru mii de oțelari, laminatori și trefilatori.

Împreună cu oameni dragi, alături de care am muncit în combinat, am participat ieri la lansarea cărții „Iszo Diamant – Romanul unei întreprinderi (1920-1940)”. A fost un moment excepțional, în care ne-am reîntâlnit cu directori, ingineri, maiștri și muncitori din diverse secții ale uzinei. Oameni care au ieșit de pe băncile facultății sau ai școlii de maiștri, acumulând experiență în halele combinatului.

În timp ce pentru alții este doar un acronim, pentru noi – ISCT – a fost casă și masă. Am strâns memorii și învățături trase în focul uzinei, lângă cuptoare și mașini de trefilare, în laminoare și ateliere… acolo unde s-au format ca oameni generații pe care Câmpia Turzii nu le va mai avea, poate, niciodată.

Le mulțumesc tuturor celor care au participat la evenimentul de ieri, le mulțumesc, în mod deosebit, domnului academician, Ioan Bolovan și domnilor Attila Varga și Adrian Crivii, creatorii romanului.

Memoria șarjelor din Combinatul Metalurgic va trăi pentru totdeauna” a declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Dorin Lojigan

Distribuie articolul