Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii: “Prin investițiile realizate la Spitalul Dr. Cornel IGNA ne manifestăm grija față de cetățenii municipiului nostru”

Constantinescu Denisa

Câmpia Turzii, singurul municipiu din Județul Cluj, în afara reședinței de județ, care dispune de un aparat de Rezonanță Magnetică Neiradiantă

În cursul săptămânii trecute, la Spitalul Municipal „Dr. Cornel IGNA” a fost recepționat un aparat pentru investigații medicale, prin Rezonanță Magnetică Neiradiantă. Investiția a fost realizată de la bugetul local al Municipiului Câmpia Turzii, beneficiind de o cofinanțare de la Consiliul Județean Cluj.


Încă din aprilie 2021, la nivelul Spitalului Municipal „Dr. Cornel IGNA” din Câmpia Turzii, funcționează un Computer Tomograf (CT), astfel că achiziția aparatului de Rezonanță Magnetică Neiradiantă (RMN) nu face decât să completeze dotările de ultimă generație, în materie de investigații imagistice non-invazive, care se efectuează în oraș.


Spre deosebire de alte investigații imagistice (radiografie, tomografie, ultrasunete) investigațiile RMN sunt mult mai calitative, expunând un contrast superior între diferitele țesuturi și putând identifica un spectru mai larg de patologii.


„Prin investițiile realizate la Spitalul Dr. Cornel IGNA ne manifestăm grija față de cetățenii municipiului nostru. Concomitent, contribuim la creșterea actului medical livrat și la dezvoltarea, din punct de vedere economic, a spitalului. În ultimii trei ani, am achiziționat la Spitalul din Câmpia Turzii investiții de peste 20 de milioane de lei, am efectuat reparații și am modernizat secțiile și a crescut, considerabil, calitatea condițiilor de cazare, hrană și tratament”, afirmă Dorin Nicolae Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Distribuie articolul