Capacitatea Aeroportului Internațional din Baia Mare va fi extinsă

Eduard Turcu
sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, se află în aceste zile într-o vizită oficială în județul Maramureș. La sosirea premierului pe Aeroportul Internațional Maramureș, oficialii care prezenți au susținut o conferință de presă în cadrul căreia s-a discutat despre proiectele Consiliului Județean Maramureș privind dezvoltarea și extinderea Aeroportului Internațional Maramureș.

Nicolae Ciucă a transmis că „extinderea capacității Aeroportului Internațional din Baia Mare este un obiectiv extrem de important atât pentru maramureșeni, dar și pentru întreaga regiune. Avem oportunitatea de a deschide noi căi de dezvoltare economică, de a facilita accesul investitorilor, precum și al turiștilor în această zonă a țării noastre”.

Fonduri europene în valoae de 50 de milioane de euro pentru proiect

Liberalul a subliniat rezultatele autorităților județene care au reușit să atragă fonduri europene în valoare de 50 de milioane de euro pentru realizarea proiectului în curs.

„Un exemplu bun de management vedem la Maramureș, unde autoritățile județene au reușit să deblocheze acest proiect și să facă toate demersurile necesare pentru atragerea de fonduri europene în valoare de aproximativ 50 milioane de euro. Până la sfârșitul anului 2023, Aeroportul Internațional Maramureș va putea gestiona un număr de 450 de pasageri/oră, în condiții moderne și sigure. Aeroportul va deveni un punct de conectare cu principalele orașe europene în care se află comunități mari de români și va deschide noi sectoare de zbor spre Londra, Roma și Munchen”, a punctat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Premierul a subliniat nevoie unei dezvoltări a infrastructurii aeriene, ferovizare, rutiere și aeroportuare.

„Avem nevoie de infrastructură aeriană, așa cum avem nevoie și de infrastructură rutieră, feroviară și aeroportuară și îi asigur pe reprezentanții autorităților locale, din Maramureș și din întreaga țară, de tot sprijinul Guvernului pentru implementarea marilor proiecte asumate, prin care să facilităm activitatea economică, să atragem investiții și să îmbunătățim calitatea vieții fiecărui român”, a concluzionat liberalul.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul