Caraș-Severin: 12.7 milioane lei pentru modernizarea Staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița

Paul

Conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin a anunțat că se află în derulare lucrările de modernizare a Staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Investiția este în valoare de 12.7 milioane lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, a efectuat o vizită în cadrul acestor lucrări: „Așezăm lucrurile într-o normalitate la Staționarul 2 pentru că punem preț pe dreptul la sănătate al cărășenilor. Uzura instalațiilor și a echipamentelor aflate în dotarea principalei unități spitalicești din județ era evidentă și înlocuirea lor nu mai putea suferi amânare. O facem acum, printr-un proiect câștigat și implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin”.

Proiectul de modernizare include înlocuirea și extinderea instalației electrice, refacerea infrastructurii de fluide medicale și a celei de ventilare și tratare a aerului, au precizat reprezentanții administrației județene din Caraș-Severin.

„Va fi instalat un sistem de detectare, semnalizare și alarmare incendii, cu acoperire totală și un sistem de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii. Totodată, vor fi refăcute finisajele interioare în zonele de intervenție”, a adăugat conducerea CJ Caraș-Severin.

Sursa: Consiliul Județean Caraș-Severin

Distribuie articolul