Caraș-Severin: 18 milioane de euro pentru lucrările de execuție ale funicularului din Reșița

Paul

Municipiul Reșița, județul Caraș-Severin, o să se poată bucura de un funicular care o să transforme orașul într-un reper turistic unic în România. Echipa de arhitecţi care a câştigat licitaţia pentru proiectare anunţă că după o serie de analize, studii de teren, expertize şi consultări, a fost finalizată documentaţia tehnico-economică.

„Astfel, anul 2022 se finalizează cu predarea și aprobarea documentației tehnico-economice pentru proiectul de mobilitate și regenerare urbană la Reșița, prin realizarea unei legături între nucleele urbane Govândari și centrul civic. Proiectul este atent la realitățile orașului și la oportunitățile ce se arată într-o regenerare urbană care nu vrea să rămână doar la nivel de discurs și imagini ambalate, propunându-se un traseu care va reconecta cartierele Reșiței de peisajul natural din proximitate. Proiectul urmează un an la fel de complicat ca cel pe care-l încheiem, cu multe eforturi ale echipei de proiectare și ale echipei din Primăria Reșița de a duce mai departe gândurile și viziunea ultimului an.”, afirmă Ioan Popa, primarul municipiului.

Proiectul este unic în Europa și  prevede realizarea unei legături între Govândari şi Centrul Civic, prin amenajarea de noi alei de promenadă, piste de bicicletă, dar şi 8 pasarele pietonale peste Bârzava.

De asemenea va fi amenajat un punct de informare turistică şi un micromuzeu al patrimoniului industrial al Reşiţei.

Valoarea lucrărilor de execuţie este estimată la 18 milioane de euro, bani care vor fi atraşi prin Programul Operaţional Regional 2021-2027.

Sursa: Primăria Reșița

Distribuie articolul