Caraș-Severin: 2.5 milioane de euro prin PNRR pentru digitalizarea municipiului Reșița

Paul

Ioan Popa, primarul orașului Reșița, a anunțat semnarea contractelor de finanțare pentru două proiecte privind digitalizarea serviciilor publice. Valoarea totală a acestora este de 2.558.500 euro.

Edilul liberal transmite la ce fac referire cele două proiecte: „1. Implementarea unui sistemul WIM – de cântărire în mişcare a autovehiculelor.

Acesta prevede instalarea la toate intrările din oraș de echipamente video pentru recunoaşterea numerelor de înmatriculare și de senzori pentru cântărirea automată a autovehiculelor. Sistemul va avea capacitatea de a face clasificarea autovehiculelor și cântărirea acestora în mers. Pentru autovehiculele ce depășesc gabaritul permis se vor emite automat alerte. Totodată, va fi creat un Centru de Control unde se vor prelucra informațiile oferite de sistem.

2. Achiziția de ”SOLUȚII ITS PENTRU SMART-PARKING ȘI E-TICKETING”. Un proiect ce integreze două componente:

-digitalizarea parcărilor (smart-parking) ce include sisteme de afișare pentru locurile de parcare disponibile și aparate de auto-taxare (parcometre “pay and display”);

-sisteme de taxare (e-Ticketing) pentru transportul public, dedicat pentru cele 10 autobuze electrice ce urmează să fie achiziționate de municipalitate. Acesta va fi integrat cu sistemele folosite în celelalte mijloce de trasport din oraș (tramvaie și restul de autobuze electrice).”

Sursa: Ioan Popa, Facebook

Distribuie articolul