Caraș-Severin: 6 ani de învățământ dual în Reșița

Paul

Unitățile de învățământ dual din Reșița au împlinit, anul acesta, 6 ani. Cu această ocazie a avut loc o întâlnire la Primăria Reșița. În cadrul acesteia au participat reprezentanții unităților de învățământ și agenții economici parteneri. Scopul întâlnirii a fost pentru a stabili solicitările de școlarizare în învățământul dual pentru viitorul an școlar.

„Ne-am bucurat să avem alături de noi și un număr mare de agenți economici noi, interesați să se implice în acest proiect. Am discutat cu cei prezenți și despre intenția de a constitui împreună un consorțiu pentru a accesa finanțare pentru un Campus de învățământ dual la Reșița, o oportunitate pe care o considerăm extrem de importantă și cu un potențial enorm pentru continuarea și dezvoltarea școlii duale”, declară viceprimarul Reșiței, Mădălina Chiosa.

În județul Caraș-Severin sunt 14 unități cu clase de învățământ profesional – în Reșița, Caransebeș, Oravița, Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Bocșa, Berzovia, Prigor și Cornereva. În trei dintre acestea – Colegiul Economic al Banatului Montan și Colegiul Tehnic din Reșița, respectiv Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș – sunt organizate și clase de învățământ dual pentru calificările:

  • comerciant – vânzător, bucătar, ospătar (chelner) și vânzător în unități de alimentație (Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița);
  • instalator de instalații tehnico-sanitare și de gaze, operator la mașini cu comandă numerică, lăcătuș mecanic prestări servicii, confecționer produse textile, sudor și electrician constructor (Colegiul Tehnic Reșița);
  • mecanic auto (Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” Caransebeș).

Pentru învățământul profesional și dual, în anul școlar 2022 – 2023, au fost ocupate în total 350 de locuri din cele 548 aprobate în aceste unități de învățământ. La învățământul dual au fost ocupate 93 de locuri, iar la cel profesional, 257.

Distribuie articolul