Unitățile de învățământ dual din Reșița au împlinit, anul acesta, 6 ani. Cu această ocazie a avut loc o întâlnire la Primăria Reșița. În cadrul acesteia au participat reprezentanții unităților de învățământ și agenții economici parteneri. Scopul întâlnirii a fost pentru a stabili solicitările de școlarizare în învățământul dual pentru viitorul an școlar.
„Ne-am bucurat să avem alături de noi și un număr mare de agenți economici noi, interesați să se implice în acest proiect. Am discutat cu cei prezenți și despre intenția de a constitui împreună un consorțiu pentru a accesa finanțare pentru un Campus de învățământ dual la Reșița, o oportunitate pe care o considerăm extrem de importantă și cu un potențial enorm pentru continuarea și dezvoltarea școlii duale”, declară viceprimarul Reșiței, Mădălina Chiosa.
În județul Caraș-Severin sunt 14 unități cu clase de învățământ profesional – în Reșița, Caransebeș, Oravița, Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Bocșa, Berzovia, Prigor și Cornereva. În trei dintre acestea – Colegiul Economic al Banatului Montan și Colegiul Tehnic din Reșița, respectiv Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș – sunt organizate și clase de învățământ dual pentru calificările:
- comerciant – vânzător, bucătar, ospătar (chelner) și vânzător în unități de alimentație (Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița);
- instalator de instalații tehnico-sanitare și de gaze, operator la mașini cu comandă numerică, lăcătuș mecanic prestări servicii, confecționer produse textile, sudor și electrician constructor (Colegiul Tehnic Reșița);
- mecanic auto (Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” Caransebeș).
Pentru învățământul profesional și dual, în anul școlar 2022 – 2023, au fost ocupate în total 350 de locuri din cele 548 aprobate în aceste unități de învățământ. La învățământul dual au fost ocupate 93 de locuri, iar la cel profesional, 257.